اسماعیل علی محمدی(رودسرگیلان)

تغییر اساسی

توسعه روستایی کشاورزی

 توسعه کشاورزی
با توجه به اهمیت این موضوع، یک کنفرانس بین‌المللی با موضوع «توسعه کسب و کارها و صنایع مرتبط با کشاورزی در افریقا» در مارس 2010 در ابوجا برگزار شده است که در نتیجه آن برنامه اجرایی 3ADI 2 در این زمینه تدوین شد. این کنفرانس یونیدو (UNIDO) را موظف می‌کرد که با همکاری بانک توسعه افریقا(3)، سازمان کشاورزی و غذای سازمان ملل متحد (فائو) و صندوق بین‌المللی توسعه کشاورزی (IFAD) برنامه مشترکی را در حوزه زنجیره ارزش صنایع کشاورزی، امنیت غذایی، سیاست‌گذاری، تامین مالی و تجارب وابسته به کشاورزی آغاز کنند. این برنامه، مستلزم تسریع توسعه صنایع و کسب و کار مربوط به کشاورزی است تا ارزش افزوده محصولات کشاورزی را در کشورهای در حال توسعه تضمین کند.
کشورهای پیشرو منتخب افغانستان، کمروس، جمهوری خلق کنگو، مانا، هیتی، لیبری، ماداگاسکار، نیجریه، رواندا، لئون، سودان و جمهوری متفق تانزانیا هستند.
برنامه کمک‌های فنی UNIDO در کشورهای منتخبی تمرکز دارد که در آن‌ها یک یا دو محصول کشاورزی کلیدی به‌وسیله مقامات محلی منطبق با استراتژی(راهبردهای) ملی انتخاب شده و مورد بررسی قرار می‌گیرد. اقدامات یونیدو شامل بهبود رقابت و بهره‌وری، بهبود کیفیت و سهولت دسترسی بازارها می‌باشد. یونیدو همچنین از یک برنامه‌های سرمایه‌گذاری مشارکت می‌کند که طی آن از سرمایه‌گذاری در بخش کشاورزی کشورهای مورد نظر به منظور افزایش قابل ملاحظه تولید کشاورزی و تبدیل آنها به محصولات با ارزش افزوده بالا حمایت می‌کند.

یونیدو انتظار دارد بتواند با تمرکز بر برنامه 3ADI بتواند برخی از اهداف زیر را محقق کند:
•تسهیل گردش سرمایه‌های بخش خصوصی در کسب و کارهای مربوط به کشاورزی در کشورها 3ADI
•تدوین و اجرای برنامه‌های توسعه کسب و کارهای مربوط به کشاورزی در مقیاس بزرگ در قالب مشارکت عمومی خصوصی با هدف رشد اقتصادی، بهبود امنیت غذا و  کاهش فقر.
•افزایش هم ‌افزایی در سطح بین سازمانی، و عمیق همکاری بین UNIDO، دیگر سازمان‌های UN و شرکای عام و خاص این برنامه انتظار می‌رود که برنامه 3ADI بتواند در 2020 از طریق مساعدت‌های فنی، اصلاح و جذب سرمایه‌گذاری بخش خصوصی، زنجیره ارزش کشاورزی را پرسود و بهر‌ه‌ور تر نموده و طی آن:
•بنگاه های کوچک و متوسط (SMEها) کشاورزی به نحو مؤثری با بازارهای منطقه‌ای پیوند بخورند.
•درآمد تولیدکنندگان از طریق مشارکت در فرایند‌های ارزش‌افزا افزایش یابد.
•محصولات کشاورزی متمایز و بهتر به بازارهای جهانی، منطقه‌ای و محلی عرضه شود.
•سهم بیشتری از قیمت کالاهای مصرفی به کشورهایی که محصولات اولیه را تولید می‌کنند؛ تعلق گیرد.
•منابع طبیعی به صورت پایدار مورد بهره‌برداری قرار گیرند.
•بخش‌ کشاورزی بنیان و زیربنای مؤثری برای صنعتی شدن و افزایش اشتغال فراهم آورد.
به نظر می‌رسد چند کشور دیگر نیز در دور دوم (که از سال دوم اجرای طرح آغاز می‌شود) به چارچوب 3ADI بپیوندند.
به طور کلی هدف این طرح توسعه کشاورزی و صنایع وابسته به آن می‌باشد که با هدف اول، هفتم و هشتم توسعه هزار (MDG) هم‌خوانی دارد. هدف اول توسعه هزاره به حذف فقر و گرسنگی؛ هدف هفتم به تضمین پایداری و حفظ محیط زیست؛ و هدف هشتم به ایجاد مشارکت جهانی برای توسعه؛ اشاره دارد. آغاز این برنامه از آگوست 2010 و اتمام آن در آگوست 2020 خواهد بود و بودجه آن 739 هزار یورو برآورد شده است.